OVER FRÖBEL
Kom meer te weten over ons bijzondere concept!
JE BENT HIER: HOME > OVER FRÖBEL
ONS VERHAAL
Een lunchroom waarbij mensen met een verstandelijke beperking een échte werkplek krijgen. Dat was de droom van ondernemer Saskia Warnaar.
Die droom kwam begin 2017 uit met de start van een lunchroom op de Westerstraat. Inmiddels hebben we twee locaties waar we naast het bieden van goede horeca 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek hebben.
‘FRÖBELEN’
Fröbelen betekent jezelf ontwikkelen door te doen. Volgens de Duitse opvoedkundige Friedrich Fröbel (1782-1852) gaat deze ontwikkeling sneller als je doet wat je leuk vindt, op een plaats waar je je fijn voelt. Lunchroom Fröbel is een zo’n plek waar mensen gestimuleerd worden nieuwe dingen te proberen en te leren. En waar iedereen zich thuis voelt en met trots werkt.
ONS TEAM
In ons team werken bedrijfsleiders, horecamedewerkers, administratief medewerkers, leerwerkcoaches en all-roundmedewerkers. Deze laatste groep zijn medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij ons leren werken.
Ook krijgen we ondersteuning van vrijwilligers, zij helpen ons bijvoorbeeld met schoonmaken of geven medewerkers een-op- een ondersteuning als zij iets willen leren. Daarnaast bieden we plek aan stagiaires van bijvoorbeeld de Hoge School. Verder werken we veel samen met andere organisaties, denk hierbij aan samenwerking met scholen.
KOM BIJ ONS WERKEN
Wil jij ons team komen versterken? Op dit moment hebben wij geen zorg vacatures.
Wel zoeken wij versterking voor ons horeca team! Stuur ons een mail met open sollicitatie en we komen snel bij je terug.
“HET WAS ALTIJD AL EEN DROOM”
"Het was altijd mijn droom om een lunchroom te beginnen." Al dacht eigenaresse Saskia tijdens haar opleiding erover om dat in een later stadium in haar leven te starten.
"Misschien voor als ik dertig ben." Toch wist haar oom haar te overtuigen om eerder gehoor te geven aan dit verlangen. Met als resultaat de snelgroeiende organisatie die Fröbel is.
DE STICHTING
De begeleiding bij Fröbel is gericht op het aanleren van zowel praktische als sociaal-emotionele vaardigheden. Ze ondersteunen met name mensen met een (licht) verstandelijke beperking, waarbij soms sprake is van bijkomende psychische en/of psychiatrische stoornissen en mensen met Syndroom van Down.