STICHTING FRÖBEL

Fröbel is een kleine zorgorganisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerkplek biedt in de horeca. Mensen komen een aantal dagen bij ons in de week om te leren werken. Zij worden hierbij ondersteund door een team van leerwerkcoaches. Onze begeleiding is gericht op het aanleren van zowel praktische als sociaal-emotionele vaardigheden. Denk hierbij aan de ontwikkeling van eigen regie, het vergroten van de weerbaarheid, maar ook aan het verbeteren van sociale omgang. We doen dit op een manier, waarbij talent, waardering, gelijkwaardigheid en vertrouwen voorop staan. Het doel is de afstand tot de arbeidsmarkt van mensen te verkleinen. We willen dat iedereen, ongeacht de beperking, een échte werkplek krijgt in de maatschappij. Medewerkers doen dan ook met alles mee in de horeca. Naast de ondersteuning op de groep, worden er ook trainingen gegeven. Denk hierbij aan een barista-training, een afwastraining en een gastvrijheidstraining.

 

STICHTING FRÖBEL

Fröbel is een kleine zorgorganisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerkplek biedt in de horeca. Onze begeleiding is gericht op het aanleren van zowel praktische als sociaal-emotionele vaardigheden. Denk hierbij aan de ontwikkeling van eigen regie, het vergroten van de weerbaarheid, maar ook aan het verbeteren van sociale omgang.

Fröbel is een plek waar mensen zich, door trainingen en ondersteuning, kunnen ontwikkelen en doen waar ze het allerbeste in zijn. Werk is immers de beste zorg die we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen geven.

We doen dit op een manier, waarbij talent, waardering, gelijkwaardigheid en vertrouwen voorop staan. Het doel is om mensen een échte werkplek te geven in de maatschappij. Medewerkers doen dan ook met alles mee in de horeca. Voor sommige medewerkers biedt de ervaring die zij bij Fröbel opdoen dan ook een springplank naar een (deels) betaalde baan in een andere horecagelegenheid.

 
ONZE VISIEDe afstand tot de arbeidsmarkt van mensen verkleinen.

ONZE VISIE

De afstand tot de arbeidsmarkt van mensen verkleinen.
Als horeca leerwerkplek mensen met een verstandelijke beperking een plek bieden waar werkplezier en talentontwikkeling centraal staat.

ONZE MISSIEAls je iets doet wat je leuk vindt, kan je alles leren. Zolang je de kans krijgt om dit te kunnen doen met de juiste ondersteuning. We willen mensen niet betuttelen en onnodig klein houden, maar behandelen zoals je zelf behandeld wilt wor…

ONZE MISSIE

Als je iets doet wat je leuk vindt, kan je alles leren. Zolang je de kans krijgt om dit te kunnen doen met de juiste ondersteuning. We willen mensen niet betuttelen en onnodig klein houden, maar behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden en alleen ondersteuning inzetten als dit ook daadwerkelijk nodig is voor iemand zijn ontwikkeling.

 
ONZE MEDEWERKERSOnze medewerkers hebben vooral heel veel talenten en mogelijkheden. Verder hebben zij vaak ook een (licht) verstandelijke beperking, waarbij soms sprake is van bijkomende psychische en/of psychiatrische stoornissen. Denk hierbij aan …

ONZE MEDEWERKERS

Onze medewerkers hebben vooral heel veel talenten en mogelijkheden. Verder hebben zij vaak ook een (licht) verstandelijke beperking, waarbij soms sprake is van bijkomende psychische en/of psychiatrische stoornissen. Denk hierbij aan mensen met autisme of ADHD. Ook werken bij ons mensen met Syndroom van Down. Deze beperking staat bij ons echter niet centraal. Het gaat om de talenten die onze medewerkers bij ons kunnen ontdekken en ontwikkelen.

ONZE CULTUUROpen cultuur, weinig hiërarchie, veel mogelijkheden. Gelijkwaardigheid, waardering, eerlijkheid en vertrouwen zijn belangrijke waardes binnen Fröbel.

ONZE CULTUUR

Open cultuur, weinig hiërarchie, veel mogelijkheden. Gelijkwaardigheid, waardering, eerlijkheid en vertrouwen zijn belangrijke waardes binnen Fröbel.

Verwantenraad.

Het bestuur van Stichting Fröbel hecht veel waarde aan medezeggenschap. Zij laat zich adviseren door o.a. de medewerkersraad en de verwantenraad.

Middels de Verwantenraad krijgen familieleden, verzorgers en verwanten van de medewerkers van Fröbel medezeggenschap in Stichting Fröbel. De verwantenraad praat en denkt mee met het bestuur. Daarnaast adviseert zij het bestuur over belangrijke onderwerpen waar hun achterban mee te maken heeft. 

Om deze taak goed uit te kunnen voeren komen wij graag in contact met overige verwanten en horen wij graag wat hen en de medewerkers bezighoudt. 

Wij streven naar een zo optimaal mogelijke vertegenwoordiging. Dus, zowel een afvaardiging van verwanten van medewerkers van locatie Zuid als locatie Westerstraat. 

Op het moment bestaat de verwantenraad uit de volgende vier personen: Elsenoor Meijer (moeder  van Julia), Judith Bout (Moeder van Eva), Elza Santana (zus van Jeremy) en Petrissa Udo (moeder van Indy).

Mocht u vragen hebben dan kunt u die altijd aan één van de leden stellen. Ook opmerkingen, goede ideeën, een aanmelding of gewoon een kennismaking worden zeer op prijs gesteld. 

Onze contactgegevens zijn:

Petrissa Udo      (tel. 06-46339371, mail [email protected])
Judith Bout        (tel. 06-31189177, mail [email protected])
Elsenoor Meijer (tel. 06-51206739, mail [email protected])
Ezla Santana      (tel. 06-39202136, mail [email protected]
Wilco Meijer  

FRÖBEL IS EEN ANBI

Stichting Fröbel
Statutaire naam: Stichting Fröbel
Registratie KvK: 70258767
RSIN: 858219852
IBAN: NL03INGB0008062800

Zorginstellingsregistratie:
AGB code: 98104231

Doelstelling

Mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt te activeren in de maatschappij;

Kwalitatief goede, transparante en betaalbare zorg te leveren met inachtneming van de Zorgbrede Govemancecode;

Het beheren en inzetten van middelen voor zover afkomstig uit overheidsfondsen, subsidies, sponsoring, giften en legaten

 

Bestuur

Voorzitter bestuur: Jeska van Rotterdam
[email protected]

Secretaris bestuur: Ronald Tam
[email protected]

Penningmeester: Jeroen van der Ven
[email protected]

Directeur: Saskia Warnaar
[email protected]

 

Beloningsbeleid

De leden van het bestuur van de stichting ontvangen geen beloning voor hun werk dan vergoeding van gemaakte onkosten.

Medewerkers van de stichting worden beloond conform de salarisschalen van de CAO Gehandicaptenzorg.

 

Actueel verslag van uitgeoefende activiteiten en financiële verantwoording

Jaarverantwoording Zorg 2021